Att åka på ridsemester

Att åka på ridsemester

Att åka på ridsemester

Idag känner de flesta till att det finns otaliga sätt att semestra på, alltifrån äventyrsresor utomlands till fjällvandring i Jämtland. För den som känner sig trygg på hästryggen så finns det också möjlighet att åka på något så nydanande som en ridsemester. Detta kan man göra både i Sverige och i en hel del andra länder. Här hemma kan man välja att övernatta på en hästgård som erbjuder bekvämt boende i lantlig miljö med tillgång till olika hästburna aktiviteter som ridtur på islandshäst, hoppning eller olika guidade naturäventyr. Det går också att uppleva den småländska naturen från hästryggen eller det vackra norrländska landskapets berömda skönhet. För den som vill se en annan del av Sverige finns det gott om outforskade möjligheter till häst.

De flesta arrangörer tillhandahåller hästar men det finns också resmål dit du kan ta med dig din egen häst och exempelvis rida ut på äventyr på den engelska landsbygden. En hel del ridresor utomlands går också till Irland, Frankrike, Portugal, Spanien eller Island. Det finns otaliga resmål att välja bland och utbudet är stort. Väl på plats får resenärerna ofta tillgång till en reseledare som ger guidade turer till olika ridsportsliga evenemang samt möjlighet att prova på landets särpräglade kultur i form av mat, vin och olika aktiviteter. Dessa resor utlovar hästupplevelser utöver det vanliga och gemytlig gemenskap tillsammans med andra hästintresserade som ofta delar både hobby och livsstil.

En del av de hästprofilerade resmålen väljer också att kombinera ridresor med till exempel något så avkopplande som yoga. Inspirerande naturupplevelser kombineras med fridfulla yogapass och de flesta återkommer från antingen weekendresor eller veckolånga vistelser utvilade och redo att ta sig an vardagen igen. Vissa gårdar visar också upp sin hästuppfödning och besökare kan till exempel få hjälpa till med att valla in hästar eller ta in hö. Det finns också möjlighet att spendera tid med fölen, ta del av matning och ryktning eller bara träna dressyr i paddocken. Ridresor efter kunskapsnivå och erfarenhet finns också att boka eller mer specifika ridsportsliga resor som tillexempel fälttävlan i Normandie eller hästhoppning i Portugal. Hästsport är dessutom ett vitt begrepp som innefattar sport, idrott och andra rekreationsaktiviteter med hästar och utövas världen över. Oavsett vilken förkunskap resenären har så finns det resor som passar de allra flesta.

timothy

Hästar

No description. Please update your profile.

Sök

Nya Inlägg

Hästar i facebook

childcare