Skaffa sköthäst och få råd att rida

Skaffa sköthäst och få råd att rida

Skaffa sköthäst och få råd att rida

Att rida och hålla på med hästar är mer än ett intresse, det är en livsstil. För den som blivit “drabbad” av hästar, är det något som håller livet ut. Problemet med hästar och ridsport är att det är en ganska dyr hobby. Du ska nu få tips på hur du kan rida, även när kassan är skral.

Hästar och ekonomi

Det är både dyrt att rida på lektion och att äga en häst. Hästar kostar både i inköp och att ta hand om. Stall, foder, försäkringar, hovslagare, o.s.v. kostar nämligen en hel del. Om du längtar efter att rida, men för tillfället inte har råd, finns det dock några lösningar. Om du är arbetslös eller behöver hitta ett bättre jobb kan du kolla lediga jobb i Göteborg hos Bravura. De har både jobb för dig i början av karriären och dig med erfarenhet. Ett nytt och mer välbetalt jobb är självklart det lättaste sättet att få råd att rida. Men det finns också andra möjligheter.

Skaffa sköthäst

Det vimlar av privathästar ute på landet. På grund av lagstiftningen måste en häst alltid ha sällskap, vilket innebär att många hästägare har två hästar: en ridhäst och en sällskapshäst. För det mesta går det att rida eller köra sällskapshästen. Det tar tid att ta hand om två hästar, vilket gör att många hästägare gärna har en pålitlig hästskötare som kommer och pysslar med hästarna någon gång i veckan. Om ett mindre barn är skötare, brukar de mest få vara i stallet tillsammans med hästägaren, men om du är vuxen brukar det ingå ett egenansvar och även ridning på egen hand. Många gånger blir hästar ute på landet inte motionerade så mycket som de borde. Det har ofta att göra med tidsbrist, men också för att det inte är lika roligt att rida ensam som med en kompis. Det finns alltså många hästägare som skulle bli glada om du dök upp och ville hjälpa dem. Då får de både en kompis att dela hästarna med och lite mer tid. Det finns också hästägare i större privatstall och på ridskolor som bara har en häst och som gärna har en skötare till sin häst.

Hästskötare och ridskicklighet

Det viktigaste för hästägare som söker en hästskötare är pålitlighet. De vill veta att om du sagt att du kommer att ta in hästarna och mocka på fredag kväll, så kommer det att ske. Hur mycket du får rida beror på hur duktig du är som ryttare. Men om du är en pålitlig och lugn person, kan en hästägare ändå föredra dig som hästskötare, framför någon som har ridit längre, men som har egen ideér eller är svår att samarbeta med. En hästägare förstår att du vill rida – det är ju betalningen – och om du inte är så skicklig kommer de att börja lära upp dig. Då har de en person att dela häst och ansvar med.

timothy

Uncategorized

No description. Please update your profile.

Sök

Nya Inlägg

Hästar i facebook

childcare