Fördelar med att rida ponny

Fördelar med att rida ponny

Fördelar med att rida ponny

Många hästintresserade barn tjatar sig trötta på sina föräldrar för att få dem att köpa en ponny, och många föräldrar motsätter sig köpet för att det är dyrt och för att en ponny kräver mycket tid och engagemang. Det finns dock en mängd fördelar för ett barn att rida ponny, som gör att man kanske omvärderar sitt beslut.

Ett barn som rider ponny är till exempel i de flesta fall ett friskt och glatt barn. De får ett naturligt sätt att motionera och vistas ute i naturen, vilket självklart får positiva effekter för deras hälsa, och de får en miljö där de ska vara ledaren, vilket ger starkare självförtroende och ledaregenskaper som de kan ha nytta av under hela sitt vuxna liv. Stallmiljön kan också vara bra som motpunkt till dagens skönhetshets, då det i stallet är normalt att ha lite hö i håret, lite smuts på kinden och att vara osminkad – utseendet är med andra ord inte det viktigaste där, och det är en av få platser som barn kan uppleva där så är fallet.

En annan fördel med att en ponny, ut föräldraperspektiv, är att man får tillbringa mycket kvalitetstid med sitt barn, både i stallet och på väg till och från stallet. På det sättet har man chansen att verkligen bygga en nära relation med sitt barn.

Man ska dock inte sticka under stol med att det som sagt kommer att ta upp mycket av ens tid, och att man antagligen kommer att tillbringa till och med högtider i stallet. Man kan dock göra det bästa av saken genom att inkludera ponnyn i firandet, till exempel genom att klä ut både ponnyn och barnet på Halloween. Du hittar maskeradkläder för både barn och vuxna på Partykungen.se – för ponnyn kan det dock krävas lite DIY för att få till den perfekta kostymen.

timothy

Hästar

No description. Please update your profile.

Sök

Nya Inlägg

Hästar i facebook

childcare