Ryttarens utrustning

Ryttarens utrustning

Ryttarens utrustning

En ryttares utrustning går i första hand ut på att öka säkerheten vid ridning. Ett tydligt exempel på detta är hjälmen, som ska skydda den kanske viktigaste delen av kroppen: huvudet. Hjälmen ska vara CE-märkt, något som Svenska Ridsportförbundet ställer krav på.

En annan del av en ryttares säkerhetsutrustning är skyddsvästen. Denna är inte obligatorisk (förutom i vissa undantagsfall, som vid fälttävlan), men den ökar säkerheten markant genom att till exempel skydda mot krosskador vid ett fall. Om man använder skyddsväst är det dock mycket viktigt att den har rätt storlek och passform, eftersom en skyddsväst som sitter fel kan innebära större skaderisk än att rida utan den.

Säkerhetstänket är genomgående även vid valet av en ryttares kläder. Skorna ska till exempel alltid ha klack, för att foten inte ska kunna glida igenom stigbygeln och fastna; kläderna ska vara åtsittande och inte har några lösa, fladdrande delar som kan skrämma hästen eller fastna i sadeln; och långt hår bör vara uppsatt, av samma anledning. Om du har barn som rider, och letar efter passande kläder som också klarar av slitaget som livet i stallet innebär, ska du kolla in Polarn o Pyrets sortiment. Du bör också gå in på Polarn o Pyret på Black Friday, eftersom du där hittar rabattkoder till deras butik – på så sätt kan du spara in pengar som kan läggas på annat, som ridlektioner eller foder till hästen. Ridning är ju en dyr sport, så det finns alltid något som pengarna behövs till. Därför ska man alltid passa på att kolla på Black-Friday innan man köper något, eftersom de också har rabattkoder till en mängd andra butiker.

timothy

Hästar

No description. Please update your profile.

Sök

Nya Inlägg

Hästar i facebook

childcare