Passande ridkläder för olika tillfällen

Passande ridkläder för olika tillfällen

Passande ridkläder för olika tillfällen

Att vara i stallet och pyssla med hästar är något som intresserar många människor. Både män och kvinnor har ett stort intresse för ridsport och åldrarna varierar kraftigt. På ridskolor kan man se så små barn som i 4-5 års åldern, samtidigt som man kan se personer i övre medelåldern som veckovis går på ridlektioner för att få ta del av hästar, stallkänsla och umgänge med likasinnade. Ridsporten utmärker sig på flera sätt, men ett av de mest intressanta är alla olika typer av kläder som finns beroende på vilken typ av ridning som man utövar. Kläderna varierar alltså beroende på om du tränar trav eller dressyr. I denna text kommer du att få läsa om hur ridkläderna ser ut för de olika tillfällena.

Ridskolan/ridträning

Rider du på ridskola eller bara älskar att hänga i stallet är det avslappnade men passande kläder som gäller. På skorna bör du ha ridstövlar eller jodhpurs/ridskor. För att hålla håret borta från nyfikna mular är en snygg keps med tryck ett bra alternativ. Matcha dina skor och din keps med ridbyxor och en skön tröja. Välj kläder som är oömma.

På dressyrbanan

Om du bara ska träna dressyr behöver du inte fokusera så mycket på vilken typ av kläder som du har. Du kan ha samma kläder som vid vilken ridlektion som helst. Ska du däremot tävla i dressyr gäller andra kläder. Här ska du ha vita ridbyxor med svarta ridstövlar, en vit polotröja och en mörk kavaj ovanpå. Kavajen bör inte ha någon annan färg än svart eller mörkblå.

På hopptävlingen

Tävlingskläderna till banhoppning har många liknelser med de plagg som man använder vid dressyr. Byxorna man använder är oftast av det ljusare slaget som t.ex. vitt och på överkroppen bär man en kavaj. Det vanligaste är att man använder sig av ridstövlar och inte ridskor, åtminstone om det innebär en tävling.

Om du bara ska hänga i stallet så är klädvalet naturligtvis väldigt avslappnat, men det kan ändå vara bra att veta vilken typ av ridkläder som krävs för olika tillfällen. På internet och i butiker kan du hitta mängder med olika kläder. Har du svårt att veta vilken typ av plagg som du är i behov av kan du alltid fråga butikspersonalen eller rådfråga en ridlärare eller annan kunnig person inom ämnet. Handlar du online har du naturligtvis en större fördel. Internet erbjuder mängder med olika butiker och märken som du kan välja fritt bland och dessutom är priserna oftast mycket bättre än om du handlar i en fysisk butik. Eftersom storlekarna kan vara varierande kan det dock vara bra om du är ute i god tid. Beställ inte kläderna så att de levereras i anslutning till när du behöver dom, i fall det skulle vara så att du behöver byta storlek eller modell.

timothy

Uncategorized

No description. Please update your profile.

Sök

Nya Inlägg

Hästar i facebook

childcare