Hoppning

Hoppning

Hoppning

Hoppning är en mycket populär gren inom ridsporten. Denna gren handlar helt enkelt om att hästen ska hoppa en bana med flera olika hinder med sin ryttare på ryggen. Hästen måste hoppa hindren i rätt ordning och utan att varken riva hindren, vägra eller ta för lång tid på sig. Grenen hoppning ingår också i grenen fälttävlan som en del av tre. När det gäller tävlande i grenen hoppning har det varit en gren i olympiska spelen sedan OS i Paris 1900. Vid denna tävling fanns såväl längdhoppning samt höjdhoppning för hästar med. Första gången grenen visades på TV var under OS i London år 1948. Tävlingarna kan tävlas i flera hinderhöjder och bedömningar. Ju svårare tävling, desto fler och högre hinder är det i banan.

Var kan man lära sig mer om hoppning?

Om man vill lära sig mer om hoppning kan man läsa mer på Svenska Ridsportförbundets hemsida. Där kan man till exempel lära sig mer om de olika bedömningarna. Man får också veta hur en hopptävling går till. På denna sajt kan man också finna flera intressanta fakta och nyheter inom just denna ridsportgren. Man kan också läsa mer om de nyaste tävlingsresultaten och det är här de senaste regeländringarna publiceras. En annan bra idé om man vill lära sig mer om hoppning är att börja på en ridskola. Om man har ridit ett tag finns det speciella kurser och ridgrupper som är inriktade endast på hoppning. Är man total nybörjare finns det också sådana grupper som sedan går vidare in och specialiserar sig på just hoppning. Det finns också möjlighet att lära sig mer om hoppning genom att titta på olika filmer och instruktionsvideor. Många av dessa går att hyra på bibliotek eller online.

Olyckor inom hoppning

Ridsport är överlag en sport där många olyckor förekommer och grenen banhoppning är inget undantag. Hästarna kan vägra att hoppa ett hinder, eller så kan den snubbla över något och ramla omkull. Ryttaren kan då hamna i kläm och skadas allvarlig. Ryttaren kan också av misstag slå i ett hinder med allvarliga skador som följd. Ofta har ryttaren skyddande utrustning på sig men delar som armar, ben och ansikte är ofta ganska oskyddade. Munnen kan vara en kroppsdel som råkar illa ut. om du skulle behöva tandläkare stockholm finns det flera att välja på och de kan även ta emot patienter akut. Det är viktigt att ge skador i munnen vård direkt för att man inte ska få bestående men. Tandläkare kan också ordna och reparera skador som orsakats av tidigare olyckor.

timothy

Uncategorized

No description. Please update your profile.

Sök

Nya Inlägg

Hästar i facebook

childcare