Skor i och utanför stallet

Skor i och utanför stallet

Skor i och utanför stallet

Skorna är som bekant en viktig del av en ryttares utrustning, och valet av skor som man har på sig i sadeln kan ha stor betydelse för ryttarens säkerhet. Det finns framförallt två olika typer av ridskor: ridstövlar och jodhpurs.

Jodhpurs är egentligen en typ av ridbyxa, men har i Sverige kommit att bli benämningen på de skor som bärs tillsammans med jodhpurs. Jodhpurs är lågskaftade skor i läder, utan dragkedja, som har en låg klack och rundade tår. Inte heller ridstövlar har någon dragkedja, eftersom denna kan skava mot hästens sida. Istället dras stövlarnas höga skaft oftast åt genom snörning framtill. Precis som jodhpurs har ridstövlar en låg klack, som är till för att förhindra att ryttarens fötter glider fram i stigbygeln. Annars finns nämligen risken att man fastnar i stigbygeln om man skulle falla av hästen.

Det är dock inte bara de skor man har på sig i stallet som är viktiga, utan även de man tar på sig när man åker hem från stallet. Eftersom ridstövlar och jodhpurs är ganska stela, kan det till exempel vara skönt att ta på sig ett par mjuka sneakers med skön sula, till exempel från Converse. Du hittar ett stort utbud av Converse-skor på Footway.se.

timothy

Hästar

No description. Please update your profile.

Sök

Nya Inlägg

Hästar i facebook

childcare